Apelsinų salotos


4porcijoms reikės:
4 apelsinų,
2 porų,
4 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų kedro riešutų,
1 šaukšto razinų,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus,
4 šakelių darželinio builio,
250g sterko filė,
1 šaukšto sviesto.

Apelsinus nulupkite ir nugremžkite baltąją plėvelę. Vaisius supjaustykite griežinėliais, ištekėjusias sultis palikite. Porus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite porus ir troškinkite 1-2 min. Sudėkite kedro riešutus ir razinas ir visą laiką maišydama pakaitinkite. Porus ir razinas išimkite kiaurašaukščiu ir sudėkite į dubenėlį. Į padažą, likusį keptuvėje, įpilkite acto, apelsinų sultis, šaukštą aliejaus ir viską sumaišykite. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi, užpilkite jį ant porų. Nuplaukite builį ir nuskinkite lapelius. Sterko filė nuplaukite, nudžiovinkite ir supjaustykite mažesniais vienodo dydžio gabaliukais. Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite žuvį ir apkepinkite iš abiejų pusių. Į lėkšteles dėkite apelsinų griežinėlius ir šiltus porus su padažu. Ant jų iškeptos žuvies gabaliukus. Salotas papuoškite builio lapeliais. Patiekite su duona, geriausia traškia bandele.