Burokėlių salotos su riešutais ir džiovintomis slyvomis

Burokėlių salotos su riešutais ir džiovintomis slyvomis

Recepto autorius: Dalios svetainė

Gardžios ir pikantiškos burokėlių salotos su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, česnaku. Labai geras skonių derinys, nes yra gaivumo, aštrumo, saldumo ir sotu. Tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų, kaip garnyras, o dar geriau – su duona, nes užtektinai sotus vegetariškas valgis.

Burokėlių salotoms reikės:

  • 2 nedidelių burokėlių
  • 10 graikinių riešutų (gliaudytų)
  • 10 džiovintų slyvų (be kauliukų)
  • 1-2 česnakų skiltelių
  • 2-3 v.š. aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų

Nuplauname džiovintas slyvas, užpilame karštu vandeniu ir pamirkome jas 10 minučių, po to nusausiname.
Burokėlių šioms salotoms reikės jau paruoštų, t.y. išvirtų arba iškeptų orkaitėje. Abiem būdais ruošiant burokėlius iš pradžių nuplauname, nulupti nereikia. Verdame burokėlius maždaug valandą (priklauso nuo dydžio), o kepame – suvyniojus į foliją – irgi maždaug tiek pat laiko 180 ºC karštyje, kol suminkštės.
Išvirtus ar iškeptus burokėlius ataušiname, nulupame ir sutarkuojame. Graikinius riešutus susmulkiname ir šiek tiek (3-4 minutes) apkepiname sausoje keptuvėje. Smulkiai supjaustome džiovintas slyvas. Česnakus nulupame ir sutriname. Visus produktus sudedame į dubenį, išmaišome, pagal skonį pagardiname druska ir juodaisiais pipirais, įpilame aliejaus (sąmoningai nepaminėjau, kokio būtent, nes, mano manymu, kiekvienam skoniui galima prisitaikyti mėgiamo aliejaus rūšį). Jei norisi, įdedame smulkintų šviežių petražolių. Skanaus 🙂

Šaltinis: žurnalas «Приготовь» 2015 m., Nr. 3
Burokėlių salotos su riešutais ir džiovintomis slyvomis