Cikorijų ir obuolių


4 porcijoms reikės:
2 vidutinių obuolių,
1 šaukšto citrinos sulčių,
200g morkų,
3 cikorijų,
120g fermentinio sūrio,
keleto lapelių salotų,
1 mažo svogūno,
po 3 šaukštus vyno acto ir aliejaus,
druskos, baltųjų pipirų, cukraus,
100g ridikų daigų.

Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir išvalykite sėklytes. Supjaustykite dar mažesnėmis skiltelėmis, pašlakstykitecitrinos sultimis. Nuo cikorijos nulupkite viršutinius lapelius ir palikite papuošimui, kitus lapus supjaustykite juostelėmis, sūrį – lazdelėmis. Salotas suplėšykite mažesniais gabaliukais, svogūną susmulkinkite.
Paruoškite padažą:
actą sutrinkite su druska, pipirais ir cukrumi. Įpilkite aliejaus ir viską gerai sumaišykite. Salotų komponentus sumaišykite su paruoštu padažu. Sudėkite į lėkštę, išklotą atidėtais cikorijos lapeliais. Pabarstykite nuluptais ridikų daigeliais. Patiekite su duona.