Džiovintų vaisių salotos


300 g džiovintų vaisių (obuolių, slyvų ar kitokių),
1 stiklinė cukraus,
citrinos rūgšties ar acto,
1 l vandens,
1/4 lazdelės cinamono,
3 gvazdikėliai,
0.5 citrinos žievelės.

Vandenį su cukrumi užvirinti, sudėti nuplautus džiovintus vaisius ir jame išvirti.Baigiant virti pridėti citrinos rūgšties, cinamono, gvazdikėlių, citrinos žievelės.Tada atvėsinti ir keletą valandų palaikyti.Duodant į stalą, vaisius sudėti į indą.Skystį, kuriame jie virė, perkošti ir juo užpilti vaisius, kad apsemtų.Viršų galima apibarstyti stambiai kapotais riešutais.Taip galima išvirti ir vienas džiovintas slyvas.Joms parūgštinti vartojamas actas.