Graikiškos salotos su ridikėliais ir makaronais


4 porcijoms reikės:
250 g makaronų (ratelių), druskos, 3 pomidorų ,1 mažo žalio agurkėlio,
200 g feta sūrio,
3 šakelių raudonėlio,
50g alyvuogių be kauliukų,
3-4 šaukštų raudonojo vyno acto,
stambiai maltų pipirų ,6 šaukštų aliejaus.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perkoškite ir perpilkite šaltu vandeniu. Pomidorus perpjaukite perpus, išvalykite kauliukus, minkštimą supjaustykite. Agurką nuplaukite, perpjaukite išilgai perpus ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutrupinkite. Raudonėlį nuplaukite ir nudžiovinkite. Pomidorus, agurką, sūrį ir alyvuoges dubenyje sumaišykite su makaronais.
Druską, actą ir pipirus maišykit, kol druska ištirps. Maišant po truputį pilkite aliejų. Marinatą sumaišykite su salotų komponentais. Gatavas salotas palikite pastovėti mažiausiai valandą. Patiekite papuoštas raudonėliu.