Trijų rūšių miltų vafliai
(12-14 vaflių)
1,25 puodelio miltų
1 puodelis kukurūzų miltų
0,5 puodelio avižinių miltų
0,25 puodelio cukraus
1 pakelis sausų mielių
0,5 šaukštelio druskos
1,75 puodelių pieno
2 kiaušiniai
0,3 puodelio aliejaus kepimui
1 šaukštelis vanilės
1. Dideliame dubenyje sumaišykite visų rūšių miltus, cukrų, sausas mieles ir druską. Supilkite pieną, kiaušinius, aliejų ir vanilę. Plakite elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu 1 minutę arba kol tešla bus gerai išmaišyta. Uždenkite ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje 1 valandą.
2. Supilkite norimą tešlos kiekį į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždarykite dangtį; neatidarinėkite kepimo metu. Iškepusį vaflį išimkite šakutės pagalba.
Jei norite, patiekite vaflius tuojau pat su sirupu.