Omletas su mėlynėmis
Jums reikės (6-ioms porcijoms):
8 kiaušinių, 4 šaukštų miltų, 2 šaukštų sviesto, vanilinio cukraus, 3 šaukštų cukraus pudros, 250 g mėlynių, stiklinės plaktos grietinėlės.
Trynius atskirkite nuo baltymų, gerai sutrinkite su cukrumi ir miltais. Baltymus suplakite, sukrėskite ant jų sutrintus trynius ir atsargiai sumaišykite. Suberkite vanilinį cukrų ir gerai sumaišykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą (žiūrėkite, kad nepridegtų), sudėkite 1/6 tešlos ir kepkite ant lėtos ugnies, o kai apačia apkeps, apverskite ir baikite kepti. Taip pat iškepkite ir kitus omletukus. Ant kiekvieno dėkite mėlynių ir perlenkite perpus. Plaktą grietinėlę sumaišykite su šaukštu trintų mėlynių, išspauskite per konditerinį švirkštą ant mėlynių ir iš karto patiekite.