Japoniška ryžių mišrainė


1 stiklinė ryžių
250g jautienos
1apelsinas
Padažui:
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas acto
130g aliejaus
1 apelsinas
1 šaukštas miltų
1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštai citrinos sulčių

Jautieną išvirti pasūdytame vandenyje arba iškepti. Ryžius išplauti ir išvirti, tada suversti į kiaurasamtį ir perlieti šaltu vandeniu. Paskiau gerai ištrinkite kiaušinio trynį su garstyčiomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame aliejų labai maža srovele. Turi gautis vientisa majonezo masė. Tuomet paimti vieną šaukštą apelsino sulčių ir sumaišyti su puse stiklinės vandens. Šiame vandenyje išmaišyti miltus ir užvirti, truputi atvėsinus sumaišyti su majonezu. Jautieną ir apelsiną supjaustyti nedideliais kubeliais. Supjaustytą mėsą ir apelsiną sumaišyti su ryžiais ir su paruoštu padažu. Kai viskas išmaišoma pašlakstyti citrinų sultimis sumaišytomis su puses apelsino sultimis. Kai sudedam kartu mėsa ir ryžiai turi būti šalti.