Moliūgų sriuba
4 asmenims
500 g moliūgo minkštimo,
0.5 l vištienos sultinio,
2 valg. šaukšt. Alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšt. grietinės,
6 žiupsneliai tarkuoto muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
12 indiškų riešutų,
6 gabalėliai saldžios ruginės duonos (Borodino tipo).
Moliūgo minkštiną supjaustykite gabalėliais ir virkite garuose 20 min. Duonos gabalėlius paskrudinkite orkaitėje 10 min. arba skrudintuvėje. Riešutus sutrupinkite. Sultinį sumaišykite su virtais moliūgo gabaliukais, supilkite aliejų, grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskato riešutu. Išplakite visą masę mikseriu iki piure konsistencijos. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite šiltą su skrudinta duona.