Morkų, brokolių ir kriaušių salotos
Recepto autorius: Skanėstai
Salotos labai lengvai ir greitai pagaminamos, be galo sočios ir maistingos! Puikus pasirinkimas pietų dėžutei tiems, kurie neturi galimybės atsinešto maisto pasišildyti.
2 didelėms porcijoms (arba 4 kuklesnėms):
- Nedidelio brokolio žiedynas
- 3 vidutinio dydžio morkos
- 2 kriaušės
- Įvairios sėklos salotoms (būna pirkti jau paruoštų mišinių)
- Prieskoniai gardinti sėkloms: cinamonas, karis, rudasis cukrus, druska (kiekių nerašau, nes bėriau “iš akies“, tad rekomenduoju berti po žiupsnelį ir ragauti, ar netrūksta)
Padažui:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. citrinų sulčių
- 1 a.š. skysto medaus
Eiga:
- Supjaustome nuplautas daržoves: morkas ir kriaušes pjausčiau Tupperware pjaustykle nedideliais pagaliukais. Brokolius – nedideliais kąsneliais.
- Sėklas kelias minutes kepinau nedidelėje keptuvėje su 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir prieskoniais.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišiau ir užpyliau ant daržovių.
- Viską gerai išmaišiau ir apibarsčiau kepintomis sėklomis.
Receptą aptikau Beatos knygoje “Daugiau daržovių“.