Morkų, brokolių ir kriaušių salotos

Morkų, brokolių ir kriaušių salotos

Recepto autorius: Skanėstai

Salotos labai lengvai ir greitai pagaminamos, be galo sočios ir maistingos! Puikus pasirinkimas pietų dėžutei tiems, kurie neturi galimybės atsinešto maisto pasišildyti.

2 didelėms porcijoms (arba 4 kuklesnėms):

  • Nedidelio brokolio žiedynas
  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • 2 kriaušės
  • Įvairios sėklos salotoms (būna pirkti jau paruoštų mišinių)
  • Prieskoniai gardinti sėkloms: cinamonas, karis, rudasis cukrus, druska (kiekių nerašau, nes bėriau “iš akies“, tad rekomenduoju berti po žiupsnelį ir ragauti, ar netrūksta)

Padažui:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. skysto medaus

Eiga:

  1. Supjaustome nuplautas daržoves: morkas ir kriaušes pjausčiau Tupperware pjaustykle  nedideliais pagaliukais. Brokolius – nedideliais kąsneliais.
  2. Sėklas kelias minutes kepinau nedidelėje keptuvėje su 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir prieskoniais.
  3. Padažui skirtus ingredientus sumaišiau ir užpyliau ant daržovių.
  4. Viską gerai išmaišiau ir apibarsčiau kepintomis sėklomis.

Receptą aptikau Beatos knygoje “Daugiau daržovių“.
Morkų, brokolių ir kriaušių salotos