Pavasariškos skumbrės


1 kg skumbrių,
valgomasis šaukštas druskos,
2 valgomieji šaukštai acto,
citrinos skiltelė,
ryšelis krapų,
svogūnas,
stiklainiukas majonezo,
3-4 valgomieji šaukštai grietinėlės,
truputis svogūnų laiškų,
valgomasis šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių lapelių,
kietai virtas kiaušinis,
1-2 pomidorai.

Skumbres išdaryti, sudėti į vandenį, verdantį ant silpnos ugnies, pasūdyti, įpilti acto, įmesti citrinos skiltelę ir krapų, taip pat perpus perpjautą svogūną.Skumbrė jokiu būdu neturi išvirti.Žuvį nakčiai palikti vandenyje, kuriame virė.Paskui nulupti odelę ir perpjauti skumbrę pusiau.Žuvis sudėti į dubenį.Majonezą atskiesti grietinėle, pridėti smulkiai sukapotų žalumynų ir tokiu padažu užpilti skumbres.Likusiais žalumynais pabarstyti jau visai paruoštas žuvis.Dubenį papuošti kietai virto kiaušinio ir pomidoro ketvirtukais.Su šiuo patiekalu tiekiamos virtos bulvės ir agurkų salotos.