Pupelių salotos su obuoliais


1 stiklinė virtų pupelių,
2-3 rūgštūs obuoliai,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukšteliai miltų,
1-1,5 stiklinės pupelių nuoviro,
1 šaukštelis kmynų,
truputis druskos.

Obuolius nuplauti,perpjauti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Į įkaitintą sviestą dėti obuolių skilteles ir jas apkepinti.
Ant pupulių uždėti 1 šaukšta sviesto, supilti nuovirą, išmaišytą su miltais, ir maišant virti ant silpnos ugnies, kol mirkalas pasidarys tirštokas. Išimtas iš mirkalo pupules sudėti į salotinę, sluoksniuojant su pakepintais obuoliais, o ant viršaus užpilti mirkalą. Pupelių salotas su obuoliais tinka prie paukštienos, jautienos patiekalų bei neriebios kiaulienos. Vietoj pupulių galima vartoti pupas, žirnius.