Raudonųjų kopūstų salotos su avokadu

Raudonųjų kopūstų salotos su avokadu

Recepto autorius: Dalios svetainė

Ryškiaspalvės, aromatingos ir sveikuoliškos salotos su mažiau populiariais (visai be reikalo), bet savo skoniu įdomesniais raudonaisiais kopūstais. Lengva paruošti ir ekonomiška. Labai geras užkandis, taip pat skanu su mėsos ar žuvies patiekalais.

Raudonųjų kopūstų salotoms su avokadu reikės:

  •  raudonojo kopūsto gūžės (vidutinės ar mažesnės)
  • 1 prinokusio avokado

Užpilui paruošti reikės:

  • 3-4 v.š. smulkintų šviežių petražolių
  • 3 v.š. smulkintų šviežių krapų
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3-4 v.š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 2 v.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • druskos (pagal skonį)
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Pailgomis ir plonomis juostelėmis/šiaudeliais sutarkuojame (supjaustome) raudonąjį kopūstą. Nedideliais kubeliais supjaustome nuluptą avokadą ir suberiame į dubenį su tarkuotais kopūstais.
Užpilui paruošti į atskirą dubenį sukrečiame smulkintas petražoles su krapais. Supilame šviežiai išspaustas apelsinų ir citrinų sultis, pasūdome pagal skonį, pagardiname juodaisiais pipirais, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Paruoštą užpilą ant kopūstų su avokadu užpilame tik prieš patiekiant ir išmaišome. Skanaus 🙂
Šaltinis: Natasha’s Kitchen