Salierų ir žirnelių salotos


Jums reikės:
didelės saliero šaknies,
didelio indelio konservuotų žirnelių,
2 raudonų obuolių,
4 su lupenomis virtų bulvių,
indelio marinuotų slyvų,
Padažui:
3/4 stiklinės majonezo,
mažo indelio jogurto,
šaukštelio kario, druskos, pipirų.

Nuplaukite salierą, įdėkite į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite uždengtą. Po 15 min. sudėkite nušveistas bulves. Kai daržovės išvirs, išimkite iš vandens ir, joms truputį praaušus, nulupkite ir palikite, kad visai atšaltų. Slyvas nukoškite ir supjaustykite ketvertukais, salierus supjaustykite pailgais gabaliukais, bulves – mažomis skiltelėmis, o obuolį su žievele- stambiais kubeliais ir viską sudėkite į dubenėlį. Sudėkite nukoštus žirnelius ir viską sumaišykite. Sumaišykite visus padažo ingredientus , pagardinkite pagal skonį, sumaišykite su salotomis ir įdėkite į šaldytuvą. Tokios salotos puikiai tinka prie silkės.