Salotos su avokadu


4 porcijoms reikės:
2 šaukštų kedro riešutų,
2 pomidorų,
150g sultenės,
2 avokadų,
1 svogūnėlio,
2 šaukštų baltojo balzaminio acto,
druskos, pipirų,
2 šaukštų aliejaus,
8 nesūrių lazdelių,
100g plonais griežinėliais supjaustyto kumpio.

Kedro riešutus paskrudinkite keptuvėje, suberkite į lėkštę ir leiskite ataušti. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Avokadus perpjaukite perpus, išimkite kauliukus, nulupkite ir minkštimą supjaustykite griežinėliais. Svogūnėlį smulkiai supjaustykite. Actą sumaišykite su svogūnėliu, druska ir pipirais. Į padažą plona srovele pilkite aliejų ir gerai sumaišykite. Sultenę, avokadų griežinėlius ir pomidorų juosteles gražiai sudėkite į lėkštes. Kiekvieną porciją pašlakstykite padažu ir pabarstykite skrudintais kedro riešutais. lazdeles apvyniokite kumpiu ir po dvi dėkite į kiekvieną lėkštelę.