Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena

Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Sočios vasariškos bulvių ir antienos salotos su žalumynais. Sveikesniai alternatyvai vietoj majonezo naudojau garstyčių, citrinos ir graikiško jogurto padažą.

Reikės:

  • 0,5 kg šviežių bulvių
  • apie 100-130 g Sūdytos – parūkytos antienos file (jeigu neturite tiks ir rūkytas kumpis)
  • 3 a.š. kaparėlių
  • svogūnų laiškų
  •  šviežių krapų ir petražolių

Padažui:

  • 1/2 citrinos (reikės tiek sulčių, tiek nutarkuotos žievelės)
  • 2 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. Dižono garstyčių
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • druskos, pipirų

1. Gerai kempinele nuplaukite žviežias bulves, supjaustykite kubeliais. Virkite pasūdytame vandenyje apie 15 min, nukoškite. Perplaukite šaltu vandeniu ir vėl nukoškite.

2. Antieną supjaustykite juostelėmis ir pakepkite ant keptuvės be riebalų, kol apskrus.

3. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus.

4. Sumaišykite visus padažo ingredientus.

5. Sumaišaiškite bulves, keptą antieną, svogūnų laiškus, žalumynus ir padažą.

Skanaus!


Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena

Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena

Sočios vasariškos bulvių salotos su antiena