Mielinių lapelių pyragas su apelsinais ir cinamonu

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Žinau, kad mielinės bandelės su cinamonu populiaresnės žiemą, bet kai už lango pila lietus, visai gerai ir vasarą jos susivalgo. Tiesa, šį kartą ne bandelės, o juostelės. Man šis variantas labiau patinka, o ir porcijos mažesnės.
Pastabos:
- Kepinys išlieka minkštas ir kitą dieną, todėl rekomenduočiau ingredientų kiekio nemažinti.
- Aš dėjau apelsinų cukatus, nuo to skonis nebuvo prastesnis, bet jei turite šviežią apelsiną, naudokite jo žievelę.
Privalumai: minkštas ir kvapnus.
Trūkumai: nepastebėjau.
Kam patiktų: minkštų, kvepiančių kepinių mėgėjams.
Įvertinimas: 10/10
Receptas (24×10 kepimo formai):
Tešlai:
- 480 g miltų
- 60 g cukraus
- 7 g sausų mielių
- žiupsnelio druskos
- 70 g sviesto
- 200 ml pieno
Įdarui:
1/2 stiklinės cukraus (dėjau “iš akies”, manau, kad buvo mažiau)
3 šaukštai cinamono (jei norite, dėkite mažiau)
vieno apelsino žievelė
50 g minkšto sviesto
Gaminimas:
Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sviestas išsilydys. Palikite atvėsti. Į dubenį suberkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Supilkite pravėsusį pieno ir sviesto mišinį. Išminkykite. Suformuokite rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite ir palikite bent valandai, kad pakiltų.
Įdarui visus ingredientus sumaišykite. Kai tešla pakils, iškočiokite 30×50 stačiakampį. Visą jį aptepkite įdaru. Išilgai supjaustykite į šešias juosteles. Sudėkite jas vieną ant kitos. Gautą juostą supjaustykite vėl į 6 gabalėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Gautus lapelius sudėkite statmenai į kepimo formą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir dėkite pyragą kepti 30 minučių. Išėmę atvėsinkite ir skanaukite.
Originalus receptas iš žurnalo “Debesys”.