Šviežių kopūstų salotos
Recepto autorius: Dalios svetainė
Ruduo – pats šviežių kopūstų sezonas, todėl valgome jų ligi soties. Šios kopūstų salotos yra vienos mano mėgstamiausių, nes gaivios ir su aštria nata. Mano nuomone, ypatingo skonio salotoms suteikia žaliosios citrinos sultys. Produktų kiekį kaskart naudoju pagal skonį ir poreikį, todėl tikslių proporcijų nenurodau, tik pačius ingredientus. Daugiausia, žinoma, turi būti kopūstų 🙂
Šviežių kopūstų salotoms reikės:
- šviežio kopūsto
- šviežios morkos
- obuolio
- raudonojo svogūno
- aitriojo pipiro (chilli)
- žaliosios citrinos
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
Šviežius kopūstus smulkiai supjaustome arba sutarkuojame. Morkas stambiai sutarkuojame. Obuolį supjaustome nedideliais kubeliais. Raudonąjį svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Išskobiame aitriojo pipiro sėklytes ir supjaustome plonais žiedais.
Susmulkintas daržoves sukrečiame į dubenį, pagardiname druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įtarkuojame šiek tiek žaliosios citrinos žievelės, užpilame šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Galima tik lengvai viską išmaišyti ir tuoj pat patiekti į stalą. Tokios salotos bus ne tik gaivios, bet ir traškios. Arba, pagardinus prieskoniais ir sultimis, viską maišant gerai paspausti šaukštu/mediniu grūstuvėliu/ rankomis, paskui užpilti aliejaus ir išmaišyti. Šiuo atveju salotos bus minkštesnės, švelnesnės. Skanaus 🙂