Traškios kopūstų salotos
(8 porcijos)
Gaivinančios, neriebios kopūstų salotos, turtingos prieskoninėmis daržovėmis – kaip tik tai, kuo reikia mėgautis vasarą prie pietų stalo.
0,25 stiklinės sidro acto
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštas garstyčių miltelių
0,5 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštas alyvų aliejaus
4 stiklinės tarkuoto kopūsto (raudono ir žalio) (Kopūstas)
1 stiklinė tarkuotų morkų
0,5 stiklinės smulkiai pjaustyto saliero, žaliojo svogūno, raudonųjų ir žaliųjų pipirų
0,25 stiklinės razinų
2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
1 šaukštas kapoto šviežio imbiero
Nedideliame inde rūpestingai sumaišykite actą, cukrų, garstyčias, pipirus ir aliejų.
Dideliame inde sumaišykite raudonuosius ir žaliuosius kopūstus, morkas, pjaustytas daržoves, razinas, petražoles ir imbierą. Supilkite padažą ir atsargiai išmaišykite.
Palikite vienai valandai, kad išsimarinuotų daržovės ir susimaišytų skoniai.