PYRAGAS "ANGELIUKAS"


Tešla:
2 kiaušiniai
pusė stiklinės grietinės
pusė stiklinės cukraus
šaukštas bulvių krakmolo
500 g miltų
pusė pakelio margarino
šaukštelis amoniako

Kremas:
3 kiaušiniai
2 šaukštai bulvių krakmolo
2 pakeliai vanilinio cukraus
stiklinė grietinės
3 stiklinės pieno
stiklinė cukraus
pakelis margarino

Maišytuvu išplakti kiaušinius, cukrų, grietinę ir krakmolą. Miltus su amoniaku ir smulkiai sukapotu margarinu sudėti į išplaktą masę. Iš tešlos iškepti 4 vienodus plonus blynelius. Kremui skirtus kiaušinius išplakti su grietine, miltais ir vaniliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies puodelyje užvirinti pieną su cukrumi ir margarinu, pamažu pilti išplaktus kiaušinius. Trumpai pavirti. Karšta mase pertepti blynelius, patepti pyrago viršų. Atvėsinti ir įdėti į šaldytuvą. Galima puošti ne visai sustingusia želė arba vaisiais.