Širdelės


2 kiaušiniai,
250g cukraus pudros,
pakelis vanilės,
šaukštelis cinamono,
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
0,5 buteliuko romo esencijos,
60g kakavos,
15g lydyto sviesto,
250g maltų migdolų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštas miltų.

Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki purumo, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltus gvazdikėlius, kakavą, supilkite romo esenciją ir tirpintą sviestą. Viską atsargiai išmaišykite. Suberkite maltus migdolus bei kepimo miltelius ir dar kartą išmaišykite. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 5 mm storio lakštą. Formele išspauskite širdeles ir sudėkite į sviestu pateptą skardą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175-200C, ir kepkite 10min.