ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS


1 nedidelė žiedinio kopūsto galvutė
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
3 šaukštai vyno acto
1 šaukštelis medaus
0,5 šaukštelio garstyčių
4 šaukštai sėmenų aliejaus
1 šaukštas kapotų salierų lapų
2 šaukštai kapotų petražolių
druskos, baltųjų pipirų

Kopūsto lapai nuskabomi, o galvelė kotu į viršų 10 minučių panardinama į šaltą vandenį, kad išplauktų nešvarumai. Paskui išskirstome žiedinėliais ir patrumpinami koteliai. Pienas su vandeniu užvirinami ir sudedami žiedinėliai. Paverdami apie 15 minučių, išgriebiami, nusausinami ir atvėsinami. Actas išplakamas su druska, pipirais, medumi ir garstyčiomis, supilamas aliejus. Žiedinėliai sudedami įdubenėlį ir užpilami padažu. Dubenėlis uždengiamas ir apie 30 minučių palaikoma, kad geriau įsigertų. Salotos patiekiamos apibarstytos salierų lapeliais ir petražolėmis.