AMŪRO SAUSAINĖLIAI
Tešlai:
250g miltų, 200g cukraus
ant peilio galo kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 kiaušinis, 250g sviesto
1 šaukštelis malto cinamono
250g migdolų
truputi maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 stiklinė apelsinų džemo
Apliejimui:
150g cukraus pudros
4 šaukštai citrinos sulčių
Migdolus sumalti. Visus tešlos ingridientus išminkyti dubenyje ir porą valandų palaikyti vėsioje vietoje. Tešlą plonai iškočioti ir išpjauti širdeles formos sausainėlius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti prieš tai įkaitintoje orkaitėje 180C temperatūroje apie 10 min. Ataušinti kepimo skardoje. Pusę iškeptų ir jau ataušusių sausainių aptepti apelsinų uogienę, prieš tai atidėję 3 šaukštus uogienės. Paruošti apliejimo masę: 3 šaukštus uogienės sumaišyti su citrinų sultimis ir cukraus pudra. Aptepti sausainių viršų ir papuošti skrudintomis migdolų plokštelėmis.