Mielinės bandeles


2 pakeliai sausų mielių,
1 stiklinė šilto vandens,
pusė stiklinės sviesto arba margarino,
1/4 stiklinėscukraus,
2 šaukšteliai druskos,
2 stiklinės karšto pieno,
8 stiklinės persijotų miltų,
2 kiaušiniai.

Mieles išleisti šiltame vandenyje. Sviestą, cukrų, druską ir karštą pieną maišyti dideliame inde,kad viskas ištirptų. Maišant įplakti 4 stiklines miltų, išplaktus kiaušinius ir išleistas mieles. Išmaišyti ir sudėti likusius miltus. Paminkyti ir išversti ant lentos, uždengti skarele ir leisti pastoveti apie 10 min. Tešlą suvolioti į rutulį ir sudėti į riebaluotą indą. Pasukti taip, kad viršus būtų riebaluotas, uždengti skarele ir padėti į šiltą vietą, kad pakiltų dvigubai. Išversti ant lentos. Iš tešlos daryti bandeles ir dėti į riebaluotą kepimo skardą. Viršų patepti riebalais ir palaikyti šiltai, kad vėl pakiltų. Kepti 10-12 min. labai karštoje orkaitėje.