Migdoliniai sausainiukai


6 porcijoms reikės :
4 baltymų,
150 g cukraus,
150 g migdolų arba lazdynų riešutų,
20 g miltų,
20 g kukurūzų miltų,
mažo pakelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės,
1 šaukšto tirpios kavos,
65 g sviesto,
50 g margarino,
200 g šokolado,
50 g cukraus pudros,
6 šaukštų vandens.

Baltymus suplakite, po truputį berdama cukrų.Migdolus arba riešutus sumalkite kavamale.Sudėkite juos į suplaktą baltymą ir atsargiai sumaišykite.Suberkite kukurūzų miltus, vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir nedideliame kiekyje vandens ištirpdytą kavą bei aliejų.Užminkykite tešlą.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.Plokščią skardą išklokite sviestiniu popieriumi arba ištepkite riebalais.Į skardą mažomis porcijomis (šaukšteliu) dėkite tešlą.Kepkite sausainius apie 15 min.Iškeptus išimkite iš skardos ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio.Atšalusius patepkite glajumi.
Glajų reikia pasigaminti taip : į verdantį vandenį įdėkite indelį su šokoladu, kol jis ištirps, sudėkite į jį cukraus pudrą, supilkite vandenį ir visą laiką maišydama virkite, kol masė taps vientisa.Glajumi išteptus sausainius sudėkite taip, kad nesiliestų ir leiskite jiems ataušti.