Pintos mielinės bandelės


50g mielių, 1 stiklinė pieno,
5 šaukštai cukraus, 1 kiaušinis,
100g sviesto arba margarino,
500g miltų, 2 šaukštai kakavos miltelių,
0,5 kiaušinio aptepimui.

Mieles sumaišome su cukrumi ir pašildytu pienu, įberiame miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ant tešlos viršaus pasijojame truputį miltų ir paliekame, kad mielių masė pakiltų.
Tada margariną gerai išsukame su kiaušiniu ir sudedame į jau pakilusią mielių masę. Išmaišome ir toliau maišydami suberiame visus miltus. Tešlą padalijame į dvi dalis. Ant vienos dalies minkydami užsijojame kakavos. Atskirai išminkome ir antrąją tešlos dalį.
Iš tešlos tarp rankų suformuojame virveles ir jas supiname kaip ilgą kasą. Bandeles supjaustome ir patepame išplaktu kiaušiniu. Kepame 180-200C temperatūros orkaitėje.