Žuvies vyniotiniai


400g žuvies(karpio, lydekos, jūros ešerio),
2 šaukštai sviesto,
1/4 stiklinės kapotų svogūnų laiškų,
po1 stiklinę tarkuotų agurkų ir kapotų pomidorų,
2 šaukštai kapotų petražolių,
1 šaukštelis baziliko,
2 šaukštai balto vyno (sauso),
2 šaukštai krakmolo,
2 šaukštai vandens, druskos, pipirų.

Svogūnus, agurkus ir pomidorus troškinti svieste kol suminkštės.Sudėti petražoles ir baziliką, pagal skonį pasūdyti.
Žuvies filė padalyti į 4 porcijas. Ant kiekvieno gabalo uždėti išmaišytų daržovių, suvynioti ir persmeigti pagaliukais. Į sviestuotą kepimo formą sudėti vyniotinius ir supilti vyną. Kepimo indą uždengti ir kepti apie val. karštoje orkaitėje. Nupilti atsiradusį skystį, praskiesti vandeniu ir sumaišyti su krakmolu. Pavirinti kol sutirštės. Žuvį sudėti į serviravimo indą ir užpilti padažu.