Varškės apkepas su obuoliais
4 porcijoms reikės:
3 rūgščių obuolių, šaukšto citrinos sulčių,
3 stiklinių pieno,žiupsnelio druskos,nepilnos stiklinės manų kruopų, 3 kiaušinių,
6-7 šaukštų cukraus,400g liesos varškės,
50g migdolų drožlių.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvertukais ir išvalykite sėklytes. Minkštimą supjaustykite gabaliukais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Pieną užvirkite su druska ir vaniliniu cukrumi. Pamažu berkite manų kruopas visą laiką maišydama. Nukelkite nuo ugnies ir 5 min. palikite, kad išbrinktų kruopos.
Trynius ištrinkite su cukrumi, sudėkite varškę ir sumaišykite. Dėkite po šaukštą atvėsintos manų košės. Kai masė taps vientisa, sudėkite obuolius. Galiausiai sudėkite išplaktus baltymus ir viską atsargiai sumaišykite. Paruoštą masę sudėkite į riebalais išteptą formą ir kepkite 45 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Po 20 min. kepimo pabarstykite migdolų drožlėmis. Galima patiekti su vaniliniu padažu.