Riešutiniai sausainiai


300 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus,
100 g lazdyno riešutų,
400 g miltų,
1 šaukštelis sodos,
2 šaukštai grietinės,
truputis neskaldytų lazdyno riešutų papuošimui,
1 kiaušinio baltymas patepimui.

Sviestą išsukame su cukrumi, suberiame susmulkintus lazdyno riešutus, supilame grietinę, sumaišytą su soda.Išmaišome.Tada suberiame miltus, išmaišome ir išminkome tešlą. 1 val. ją laikome šaltai.
Tešlą iškočiojame dalimis 0.5 cm storio lakštais.Išspaudžiame didesnius ir mažesnius lapelius arba gėlytes.Didesnio lapelio arba gėlytės vidurį patepame kiaušinio baltymu ir uždedame mažesnį lapelį arba gėlytę.Įspaudžiame riešutą.
Taip paruoštus sausainius dedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame orkaitėje, kol sausainiai gražiai pagelsta.