Kalėdų žvaigždė


Jums reikės:
2 pakelių biskvitinių sausainių,
3/4 l plaktos riebios grietinėlės,
2 šaukštų želatinos,
1 pakelio vaisių želatinos,
arbatos esencijos su cukrumi ir
2 šaukštų aromatingo alkoholio,
cukrintų vaisių,
valgomų puošmenų tortui.

Sausainius vieną prie kito prispaudusi sudėkite į žvaigždės pavidalo torto formą. Arbatos esencija pasaldinkite, sumaišykite su 2 šaukštais aromatingo alkoholio ir pašlakstykite sausainius. Ant želatino užpilkite nedidelį kiekį vandens ir pamaišykite, kad ištirptų. Grietinėlę atšaldykite šaldytuve ir plakite pamažu pildama ištirpdytą želatiną, sumaišykite su susmulkintais cukrintais vaisiais, sukrėskite ant sausainių ir įdėkite į šaldytuvą. Paruoškite želę ir palikite, kad kiek atvėstų. Jau stingstančią supilkite ant grietinėlės, papuoškite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.