Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais


7 šaukštelių nesaldintos kakavos;
60 gramų sviesto;
1/5 stiklinės cukraus;
puse arbatinio šaukštelio vanilos;
1/4 arbatinio šaukštelio druskos;
1/3 stiklinės miltų;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė smulkintų žemės riešutų.

Gaminimas:
Ištirpdyti sviestą sumaišyti su kakavos milteliais;
supilti cukrų, kiaušinius, vanilą, miltus, druską ir išmaišyti iki vientisos masės;
supilti riešutus, išmaišyti;
orkaitę pakaitinti iki 160C;
kepimo skardą ištepti sviestu, apibarstyti miltais, kakava iki tol, kol šonai ir dugnas bus padengti;
supilti tešlą į skardą;
orkaitei įkaitus kepti iki 35 min;
iškepusius pyragaičius supjaustyti stačiakampiais.

Autorius: Skaistė