Trapios tešlos žiedai su riešutais

Recepto autorius: Saldu sūru
Nostalgiškas kepinys, mokyklinis skanėstas – trapus, didelis sausainis su traškiais žemės riešutais. Prikepiau daug, taigi atidarius sausainių dėžutę dar keletą dienų neteks nusiminti, kad nėra nieko skanaus :). Idealus su pienu, skanus su arbata, na tiesiog – kepkite ir mėgaukitės.
12-ai dešimties centimetrų skersmens žiedų reikės:
Trapiai tešlai
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 4 didelių kiaušinių tryniai
- 450-500 g miltų
- 1 su kaupu a.š. kepimo miltelių
- truputis druskos
Pabarstams
- 100 g neluptų žemės riešutų
- 1 kiaušinio baltymas (aptepimui)
- truputis cukraus (nebūtinai)
Ištirpiname sviestą, suberiame į jį cukrų ir supilame kiaušinių trynius – viską gerai išmaišome. Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Pilame skystus ingredientus į sausus ir suminkome tešlą. Kuo šiltesnė skystoji masė, tuo greičiau ir geriau tešla susiminko. Suformuojame tešlos rutulį, suvyniojame į plėvelę ar rankšluostėlį ir padedame pailsėti į šaldytuvą dviems valandoms.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus. Atvėsusią tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 7-8 mm storio, išpjauname žiedus ir jų viduriukus. Aptepame truputį paplaktu kiaušinio baltymu ir apibarstome susmulkintais riešutais.
Kepame apie 10 minučių, kol gražiai paruduos.
Mano patirtis: tešla gana kaprizinga, atvėsusi man trupėjo ir sunkiai pasidavė kočiojama. Kitą kartą tikriausiai dėsiu truputį mažiau miltų.
Receptas iš carina forum
Saldžių akimirkų!