ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)
500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsių
1 šaukštas pomidorų tyrės
1 šaukštelis druskos
žiupsnis juodųjų pipirų
žiupsnelis cukraus
150g kietos baltos duonos
2 šaukštai sviesto
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.