Brokolių ir sūrio sriuba

Recepto autorius: Skanėstai
Aš nemėgstu brokolių. Nuoširdžiai. Nei kalafijorų, nei brokolių. Turbūt dar nepribrendau tiek, kad galėčiau valgyti apkeptus kalafijorus su sūriu, kad ir kokie išgirti jie būtų. Užtat aš mėgstu sriubas. Visokias. Nežinau ar egzistuoja tokia, kuri man būtų neskani. “Tetulės sriubinė“ Kaune yra mano mėgiamiausias restoranas. ? Todėl šiandien sujungiau mėgstu ir nemėgstu į vieną. Rezultate likau abstulbusi: brokoliai gali būti…skanūs!
Sriubą gaminau “iš akies“, todėl ingridientų proporcijos bus apytikslės. Jas galima keisti pagal savo skonį.
Reikia:
- brokolio “galvos“
- 4-5 bulvių
- 1 l sultinio
- 50-60 g sviesto
- 1 v.š. (su kaupu) miltų
- 200 ml grietinėlės (riebios)
- prieskonių (aš naudojau: druską, pipirus, česnako granules, raudonąsias saldžiąsias paprikas, krapus)
- lydyto sūrio apie 100 g
- batono skrebučių
Eiga:
Užviriau sultinį. Į jį sudėjau smulkiai pjaustytas bulves ir taip pat susmulkintą brokolį. Viriau, kol daržovės suminkštėjo. Jas sublenderiavau. (Jei blenderio neturit, galima tiesiog labai labai labai smulkiai supjaustyti daržoves). Sviestą išlydžiau, į jį pyliau miltus, maišiau, kol neliko gumulėlių. Supyliau tai į sriubą. Tuomet pyliau grietinėlę ir leidau dar sriubai pakaisti (bet ne virti). Vis ragaudama bėriau prieskonius. Galiausiai subėriau tarkuotą sūrį. Tiekiau su skrudinto batono gabaliukais, jie man nepamainomi daugumoje sriubų. ? Štai ir viskas.
Skanaus!