Aviečių putėsių tortas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Tai tortas, kuris, galima sakyti, tik apsimeta tortu, nes jam nereikia daug laiko, jo nereikia ilgai laikyti šaldytuve, o ir tikrų aviečių jame nėra. Bet dėl to jis nėra prastesnis – jis gaivus, skanus ir primena vasarą.
Pastabos:
- Jei norite putėsius daryti kitokio skonio, rinkitės bet kokią žele – braškių, kivių, žemuogių ar persikų.
Privalumai: lengvas; greitai padaromas.
Trūkumai: gal per daug paprastas, kad vadintųsi tortu.
Kam patiktų: vaisinių tortų mėgėjams ir tiems, kas neturi daug laiko.
Įvertinimas: 9/10
Receptas (18 cm formai):
Biskvitui:
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 13 g aliejaus
- 46 g miltų
- 4 g kepimo miltelių
Putėsiams:
- Vieno pakelio pageidaujamo skonio želė (manasis 77 g)
- 150 g verdančio vandens
- 130 g riebios grietinėlės (36 proc.)
- 50 g maskarponės
- 70 g natūralaus jogurto
Gaminimas:
Iš pradžių iškepkite biskvitą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite iki baltų putų. Supilkite aliejų ir dar kartą išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Išmaišykite. Tešlą supilkite į apvalią kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15-20 min. Išėmę pilnai atvėsinkite.
Pasigaminkite putėsius. Žele suberkite į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kad pradėtų vos vos stingti. Tuo metu į indą supilkite grietinėlę, sudėkite maskarponę ir jogurtą. Viską išplakite iki puraus kremo konsistencijos. Traukite iš šaldytuvo vos vos pradėjusią stingti žele (ji turi būti tokių drebučių konsistencijos). Ją išplakite lengvai šluotele ir sukrėskite į kremą. Visą masę dar kartą gerai išplakite. Kremą sukrėskite ant biskvito (jei norite, prieš tai biskvitą galite sulaistyti vandens ir cukraus sirupu, sultimis ar dar kuo nors, bet aš to nedariau). Išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Man sustingo per pusvalandį.
Jei norite, puoškite pagal savo fantaziją.
Receptas mano pačios.