Šokoladinis tortas su uogomis

Šokoladinis tortas su uogomis

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Nors šiuo metu sode lūžta medžiai ir krūmai nuo uogų, gaminiams jas naudoju retai. Nėra nieko skaniau už šviežias uogas be jokių papildomų ingredientų. Vis dėl to šį tortą jau seniai norėjau išbandyti. Tad pasinaudojau proga, kai pilvai nuo šviežių uogų jau sproginėjo, ir… tadammm – gražuolis šokoladinis tortas su šviežiomis uogomis.

Pastabos:

  • Man šokoladinio kremo pasirodė truputį per daug, todėl supyliau ne visą (palikau kokius 5 šaukštus);
  • Pamiršau į torto vidų pridėti uogų, bet jų užteko ir ant viršaus.

Privalumai: nereikia kepti, gaivus, gražiai atrodo.
Trūkumai: sunkokai pjaustosi.
Kam patiktų: kreminių desertų mėgėjams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (20 cm apvaliai formai): 

  • 23-25 sausainių “Damų piršteliai”

Uogų įdarui:

  • 300 g įvairių uogų (naudojau avietes ir šilauoges)
  • 70 g cukraus
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 7 g smulkios želatinos
  • 40 ml šalto vandens

Maskarponės įdarui:

  • 500 g Maskarponės sūrio
  • 350 riebios grietinėlės
  • 24 g cukraus pudros

Šokoladiniam įdarui:

  • 150 g šokolado
  • 80 g riebios grietinėlės
  • 3 g smulkios želatinos
  • 10 ml šalto vandens

Papildomai:

Uogų papuošimui

Gaminimas:
Iš pradžių pasiruoškite uogų įdarą. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir citrinų sultimis. Statykite ant nedidelės kaitros. Kai užvirs, tegu paburbuliuoja kokių 15 min, kad sutirštėtų. Tuo metu želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir ištirpinkite (aš tą darau trumpam pastačius į mikrobangų krosnelę, tik reikia žiūrėti, kad neužvirtų). Kai uogos apvirs ir sutirštės, nuimkite nuo kaitros, perpilkite per sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių. Į gautą uogų masę supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti.

Tuo metu pasigaminkite šokoladinį kremą. Šokoladą suberkite į indą, užpilkite grietinėle (80 g) ir dėkite ant puodo su vandeniu. Puodą statykite ant nedidelės kaitros. Maišykite, kol šokoladas išsilydys. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir ištirpinkite. Kai šokoladas ištirps, indą nuimkite nuo puodo su vandeniu. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite želatiną ir gerai išmaišykite.

Pasiruoškite maskarponės kremą. Maskarponę išplakite su cukraus pudra. Kitame inde išplakite grietinėlę. Atsargiai įmaišykite grietinėlę į maskarponę. Padalinkite masę per pusę. Į vieną supilkite šokoladą ir išmaišykite. Į kitą – uogų masę.

Pasiruoškite torto formą. Apvalia formą išklokite kepimo popieriumi. Aplink išdėliokite sausainius (kad geriau stovėtų, vieną pusę truputį nupjoviau). Taip pat sausainiais išklokite ir formos apačią. Supilkite šokoladinį kremą ir dėkite 15 min į šaldytuvą. Ištraukite, jei sustingo, supilkite uogų įdarą. Dėkite į šaldytuvą nakčiai. Kai gerai sustings, papuoškite uogomis, mėtų lapeliais.

Skanaus!
Receptas paimtas iš čia: https://www.homecookingadventure.com/recipes/berry-charlotte-cake

Šokoladinis tortas su uogomis
Šokoladinis tortas su uogomis