Bulvinės širdelės


5 virtos bulvės
0,5 stiklinės skaldytų kukurūzų kruopų
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
20 g sviesto arba margarino
1 kiaušinis
miltų
aliejaus kepimui

Papuošimui: 200 g grietinėlės
2 šaukštai cukraus
lazdynų riešutų

Iš skaldytų kukurūzų kruopų, cukraus ir pieno išverdame košę. Jei reikia, galima įpilti truputį vandens.
Virtas bulves sumalame.
Į jas sudedame kukurūzų košę, sviestą (arba margariną), įmušame kiaušinį. Miltų beriame tiek, kad tešlą galima būtų iškočioti.
Išminkome tešlą.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą ir formuojame širdeles.
Jas iškepame su aliejumi.
Patiekdami papuošiame plakta grietinėle ir lazdynų riešutais.