Bulvių ir salierų sriuba

Recepto autorius: Skanėstai
Ne paslaptis, kad esu be galo didelė sriubų gerbėja. Pastaruoju metu pastebėjau, kad kone labiausiai mėgstu trintas sriubas, pagardintas kokiais nors priedais: sūriu, skrudintais duonos kubeliais, kepintais porais… O vat riešutų sriuboje dar niekada neragavau, todėl tik pamačiusi šį receptą supratau, ką valgysiu vakarienei. Labai gaila, kad neturėjau šalavijų, be galo smalsu, kokiu skoniu jis apdovanotų alyvuogių aliejų. Sriuba išties paprasta, gamyba – elementari, bet skonis naujas, neįprastas, mums labai patiko.
4 porcijoms:
- 3 bulvių
- 300-400 g saliero stiebų
- 1 nemažo svogūno
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių
- žiupsnis druskos, pipirų
- 2 l sultinio (naudojau vištienos)
Pagardinti:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 džiovinta aitrioji paprika (išimti sėklytes)
- 3-4 lašai tabasco padažo (šį padažą dabar naudoju beveik visuose patiekaluose)
- saujelė lazdyno riešutų
- grietinės
Eiga:
- Daržoves susmulkinti. Puode, kuriame virs sriuba, įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti svogūnus, šiek tiek pakepinti ir sudėti bulves bei salierus. Pagardinti čiobreliais, druska, pipirais ir pakepinti apie 10 minučių vis pamaišant.
- Sultinį supilti ant daržovių ir virti 15 minučių. Tuomet pertrinti viską maisto trintuvu ir pasiruošti pagardą:
- Nedidelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti smulkintą papriką ir įlašinti kelis lašus tabasco padažo. Ilgai nelaukus (kad paprika nesudegtų) nuimti nuo ugnies, sudėti riešutus ir viską išmaišyti.
- Kiekvieną porciją gardinti grietine bei šaukšteliu aliejaus su paprikomis ir riešutais.