Bulvių tortukas


8 porcijoms reikės :
1 kg bulvių,
100 g sviesto,
2 stiklinių tarkuotų džiūvėsių,
100 g parmezano,
100 g aštraus fermentinio sūrio,
svogūno laiškų,
2 paprikų,
raudonojo svogūno,
4 šaukštų aliejaus,
druskos, pipirų, pagardų, česnako.

Bulves apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite griežinėliais.Su 3 šaukštais aliejaus pakepinkite 2 sutrintas česnako skilteles.Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su tarkuotais džiūvėsėliais.Supjaustykite paprikas, svogūną ir svogūno laiškus.Formą ištepkite riebalais.Išklokite sluoksniu bulvyčių, pabarstykite druska, pipirais ir pagardais.Pašlakstykite aliejumi su česnakais, pabarstykite džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu bei sviestu.Vėl dėkite sluoksnį bulvių ir t.t. Viršų pabarstykite paprikomis ir svogūnais.Kepkite 40 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.Pabarstykite svogūno laiškais.