Mini kepsneliai


10 porcijų reikės:
300g bulvių,
druskos,
1 šaukštelio švelnių garstyčių,
3 šaukštų daržovių sultinio,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
cukraus,
2 šaukštų rapsų aliejaus,
pipirų,
1/2 susmulkinto raudonojo svogūno,
150g liesos jautienos, citrinos,
2 šaukštų miltų,
kiaušinio,
3 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų susmulkintų svogūnų laiškų.

Bulves nuplaukite ir virkite 25 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Nusunkite, perskalaukite šaltu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Salotų padažiui sumaišykite actą su aliejumi, garstyčiomis ir sultiniu. Kai masė taps vientisa, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Padažą sumaišykite su bulvėmis ir svogūnais. Jautieną supjaustykite į 10 juostelių ir kiekvieną pabarstykite pipirais ir druska. Mėsą pirmiausia pavoliokite miltuose, paskui suplaktame kiaušinyje, galiausiai – tarkuotuose džiūvesėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir mėsos juosteles kepkite 4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai pageltonuos.
Svogūnų laiškus sumaišykite su bulvių salotomis, viską pagardinkite druska ir pipirais. Kepsnelius patiekite ant mažų porcijų bulvių salotų. Papuoškite citrinos griežinėliais.