Burokėlių sriuba


Svogūnas,
5 burokėliai,
graikinių riešutų,
3 morkos,
svogūnų laiškų,
2 pomidorai,
6 šaukštai grietinės,
5 šaukšteliai sviesto,
alyvų aliejaus,
1,2 l daržovių sultinio,
citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.

Nuplauname pomidorus, nuskutame ir nuplauname morkas, nulupame svogūną, burokėlius, viską supjaustome kubeliais. Sviestą su eliejumi pakaitiname dideliame puode ir apkepiname svogūną, kad pasidarytų skaidrus. Įdedame burokėlius ir morkas ir maišydamos pakepiname ant vidutinės ugnies 15 min. Įdedame pomidorus, įpilame sultinį ir užviriname. Sumažiname ugnį ir ant silpnos ugnies išverdame Įpilame cirinos sultis, pasūdome, papipiriname.
Patiekiame paskanintą graikiniais riešutais, svogūnų laiškais ir grietine.