Cukinijų duona

Recepto autorius: Virtuvė žaliems
Kad ruduo, cukinijų metas – niekam ne naujiena. Kad iš cukinijų kepami pyragai ir duonos – taip pat visiems žinoma. Taigi turėjau ir aš didelę cukiniją – dalis jos nuėjo į troškinį, antra dalis – į sriubą, na o trečioji – į duoną. Verdiktas – skani, pikantiška duonelė, tinkanti tiek prie sriubos, tiek sumuštiniui susitepti. Aš šiek tiek pakeičiau receptą (tikrai minimaliai), bet pradėkime nuo pradžių.
Pastabos:
- Kitą kartą į tešlą įmaišyčiau džiovintų pomidorų ir alyvuogių, čia jie tikrai puikiai derėtų.
- Kitą kartą dėčiau truputį mažiau druskos, nes nuo sūrio ir taip buvo sūru.
Privalumai: duoną galima įvairiai panaudoti, greitai padaromas.
Trūkumai: vaikai nevalgė.
Kam patiktų: Pikantiškų kepinių mėgėjams.
Įvertinimas: 8,5/10
Receptas (rašau viską taip, kaip dariau pati):
- 300 g. cukinijos (jau nuskustos ir išvalytos)
- 100 g. tarkuoto fermentinio sūrio
- 4 kiaušinių
- 100 ml aliejaus (aš naudojau likusį nuo džiovintų pomidorų, bet imkite bet kokį)
- 1 a.š. Provanso žolelių
- 250 g. miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos (kitą kartą dėčiau 0,5 a.š.)
Gaminimas:
Sutarkuokite ir nusunkite cukiniją. Kiaušinius paplakite su aliejumi, suberkite sutarkuotą sūrį. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Suberkite mišinį į kiaušinių ir aliejaus plakinį, išmaišykite. Sukrėskite tarkuotą cukiniją ir Provanso žoleles ir dar kartą išmaišykite. Viską sudėkite į pailgą kekso formą (aš kepiau 11*30 kepimo formoje, bet įtariu, kad galima kepti net ir kaip keksiukus). Originaliame recepte patariama formą iškloti kepimo popieriumi, bet aš to nepadariau ir nieko nenutiko, keksas puikiai išsiėmė. Kepkite apie valandą 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” (Nr.11, psl. 17)