Daržovių ir vaisių mišiniu įdarytas kalakutas
Kalakutas,
0,5 kg džiovintų slyvų,
0,5 kg džiovintų obuolių,
200 g razinų,
1 l kubeliais pjaustytų morkų,
virtos kepenėlės,
skrandelis,
širdelė,
3 svogūnai,
maltų kvapiųjų pipirų,
muskato riešuto,
kmynų,
200 g sviesto,
druskos,
2 kiaušiniai,
vandens.
Paruošiame kalakutą, vidų įtriname prieskonių mišiniu. Širdelę, kepenėles, skrandelį sumalame. Į sumaltą mėsą sudedame susmulkintus obuolius, slyvas, razinas, morkas, įmušame kiaušinius, sudedame prieskonius, išmaišome. Kalakuto vidų ištepame sviestu ir prikemšam į vidų. Užsiuvame arba persmeigiame mediniu iešmeliu. Dedame į paruoštą skardą. Užpilame vandeniu. Sudedame prieskonius. Kepame. Retkarčiais palaistome sultiniu. Kepimo trukmė priklauso nuo kalakuto dydžio. Dedame į didelę lėkštę, išimame siūlus ar smeigtukus. Užbarstome susmulkintais kmynais. Puošiame žalumynais, džiovintomis slyvomis. Šlaunelių galus apsukame popieriumi ir patiekiame į šventinį Kalėdinį stalą.