Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Mačiau, kaip gamino šią sriubą Oliveris. Labai patiko. Pabandžiau ir pati, bet receptas buvo labai stipriai pakeistas. O ir šiaip – nemėgstu kopūstų. Bet mėgstu sūrį 🙂 Todėl nusprendžiau – pabandysiu. Ir vos neprisėdau paragavus. LABAI skanu. Kopūstai minkštutėliai, kvapnus sultinys, itališka duona, traškūs kepinti šalavijai – viskas kuo puikiausiai. Smagu, kai pavyksta, net to nesitikint.
Gaminau iš tokių produktų:
- ~1,7l vištienos sultinio
- ~850g gūžinio kopūsto
- 8 riekelės ciabata duonos [pirkau iš viso 3 mažas duoneles]
- skiltelė česnako
- alyvuogių aliejus
- ~200g rūkytos vištienos filė
- 50g ančiuvių filė
- 100g Emmentalio sūrio
- 70g “Džiugo” sūrio
- druskos, pipirų
- gabaliuko sviesto
- šviežių šalavijo lapelių.
O procesas toks:Išsiverdam sultinį. Tada į jį dedam supjaustytus kopūstus ir paverdam šiek tiek. Per tą laiką galima pasiskrudinti duoną: supjaustom riekelėm, apskrudinam [galima keptuvėj be riebalų, kaip dariau aš, arba pasinaudoti skrudintuvu].
Įtrinam duoną česnaku. Beje, iš tų 8 riekučių, 2 pasiliekam nekeptas.
Imam keptuvę, įkaitinam ten kelis lašus aliejaus, dedam vištieną, ančiuvius ir šiek tiek pačirškinam.Apvirusius kopūstus perdedam į indą, ten pat dedam ančiuvius ir vištieną, išmaišom.Sultinį kol kas paliekam ten, kur ir buvo. Sūrį susitarkuojam ir sumaišom.
Po to imam storasienį puodą [kurį galima dėti į orkaitę], ant dugno pilam šiek tiek aliejaus, dedam 2 duonos riekeles, 1/3 kopūstų mišinio, 1/4 sūrio, pašlakstom aliejum ir dedam kitą duonos sluoksnį: vėl 2 riekutės, vėl 1/3 kopūstų ir t.t.Šitaip darom tol, kol sudedam visus kopūstus. Tada dedam neskrudintos duonos riekutes,apibarstom likusiu sūriu, pašlakstom aliejum,papiriniam, padruskinam, supilam visą sultinį ir šaunam į orkaitę.Kepam apie 30 min. arba kol apskrunda, 175C temperatūroj.
Aš iš pradžių kepiau uždengus dangčiu.Bet jau jį nuėmus kad viskas apskrustų, supratau kad bus kažkas nepaprastai skanaus.. 🙂
Taip ir buvo.
O prie viso to priedas – svieste kepti šalavijo lapeliai. Taigi, keptuvėj įkaitinam sviestą, dedam ten keletą šalavijo lapelių ir pakepam. Nepersistengiam, nes gali greitai sudegti. Na, o jei nesudegė, pilam keptuvės turinį į sriubą ir gardžiuojamės.
Skanaus!
kcal ~1800. Priklauso nuo to, kiek pylėt aliejaus. O šitas kcal skaičius – tikrai dideliam puodui sriubos. Tokį kiekį galima valgyt dviese ir 3 dienas 🙂