Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį

Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Mačiau, kaip gamino šią sriubą Oliveris. Labai patiko. Pabandžiau ir pati, bet receptas buvo labai stipriai pakeistas. O ir šiaip – nemėgstu kopūstų. Bet mėgstu sūrį 🙂 Todėl nusprendžiau – pabandysiu. Ir vos neprisėdau paragavus. LABAI skanu. Kopūstai minkštutėliai, kvapnus sultinys, itališka duona, traškūs kepinti šalavijai – viskas kuo puikiausiai. Smagu, kai pavyksta, net to nesitikint.

Gaminau iš tokių produktų:

  • ~1,7l vištienos sultinio
  • ~850g gūžinio kopūsto
  • 8 riekelės ciabata duonos [pirkau iš viso 3 mažas duoneles]
  • skiltelė česnako
  • alyvuogių aliejus
  • ~200g rūkytos vištienos filė
  • 50g ančiuvių filė
  • 100g Emmentalio sūrio
  • 70g “Džiugo” sūrio
  • druskos, pipirų
  • gabaliuko sviesto
  • šviežių šalavijo lapelių.

O procesas toks:Išsiverdam sultinį. Tada į jį dedam supjaustytus kopūstus ir paverdam šiek tiek. Per tą laiką galima pasiskrudinti duoną: supjaustom riekelėm, apskrudinam [galima keptuvėj be riebalų, kaip dariau aš, arba pasinaudoti skrudintuvu].

Įtrinam duoną česnaku. Beje, iš tų 8 riekučių, 2 pasiliekam nekeptas.

Imam keptuvę, įkaitinam ten kelis lašus aliejaus, dedam vištieną, ančiuvius ir šiek tiek pačirškinam.Apvirusius kopūstus perdedam į indą, ten pat dedam ančiuvius ir vištieną, išmaišom.Sultinį kol kas paliekam ten, kur ir buvo. Sūrį susitarkuojam ir sumaišom.

Po to imam storasienį puodą [kurį galima dėti į orkaitę], ant dugno pilam šiek tiek aliejaus, dedam 2 duonos riekeles, 1/3 kopūstų mišinio, 1/4 sūrio, pašlakstom aliejum ir dedam kitą duonos sluoksnį: vėl 2 riekutės, vėl 1/3 kopūstų ir t.t.Šitaip darom tol, kol sudedam visus kopūstus. Tada dedam neskrudintos duonos riekutes,apibarstom likusiu sūriu, pašlakstom aliejum,papiriniam, padruskinam, supilam visą sultinį ir šaunam į orkaitę.Kepam apie 30 min. arba kol apskrunda, 175C temperatūroj.

Aš iš pradžių kepiau uždengus dangčiu.Bet jau jį nuėmus kad viskas apskrustų, supratau kad bus kažkas nepaprastai skanaus.. 🙂

Taip ir buvo.
O prie viso to priedas – svieste kepti šalavijo lapeliai. Taigi, keptuvėj įkaitinam sviestą, dedam ten keletą šalavijo lapelių ir pakepam. Nepersistengiam, nes gali greitai sudegti. Na, o jei nesudegė, pilam keptuvės turinį į sriubą ir gardžiuojamės.
Skanaus!

kcal ~1800. Priklauso nuo to, kiek pylėt aliejaus. O šitas kcal skaičius – tikrai dideliam puodui sriubos. Tokį kiekį galima valgyt dviese ir 3 dienas 🙂
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį
Duonos ir kopūstų sriuba pagal Oliverį