Grilyje keptos bulvės
(1 porcija)
2-3 vidutinio dydžio bulvės
1 šaukštas sviesto
druskos
1 skiltelė česnako
Miltingos bulvės kruopščiai išvalomos po tekančio vandens srove.
Bulvės nusausinamos virtuviniu krepu ir dedamos į karštą grilį ant grotelių 20-25 minutėms.
10 minučių prieš baigiant kepti bulvės viršuje įpjaunamos. Kai luobelės užsiriečia į viršų, uždedamas gabalėlis sviesto, pagardintas druska ir česnaku.
Valgoma su luobelėmis arba šaukštu išgremžiamas vidus.
Su bulvėmis labai tinka puriai išsukta varškė su žalumynais. Atskirai tiekiama salotinė su ritinėliais supjaustytomis cikorijomis.
Cikorijas galima sumaišyti ir su varške, nes jos patiekalams suteikia gaivinančio šviežumo. Žmonėms, kurie neypatingai kreipia dėmesį į grakščias linijas, nepakenks ir gabalėlis šviežio sviesto.