Jaunų burokėlių lapų sriuba

Recepto autorius: Dalios svetainė
Paprasta, lietuviška, viena pirmųjų (po rūgštynių ir dilgėlių) daržo vitaminų sriuba. Jauni burokėlių lapai ir plonučiai stiebai su šaknelėmis atiduoda subtilesnį skonį ir švelnesnę spalvą. Jauki ir skani naminė sriuba.
Jaunų burokėlių lapų sriubai reikės:
- 1,5-2 litrų sultinio (ar vandens)
- 2 bulvių
- pundelio jaunų burokėlių lapų
- 1 morkos
- 1 svogūno
- keleto česnakų lapų
- šviežių krapų
- 4-6 kvapiųjų pipirų žirnelių
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Puode užkaičiame sultinį (vandenį), užverdame. Sudedame mažais kubeliais pjaustytas bulves, morkas, svogūnus ir verdame, kol daržovės kiek suminkštės.
Suberiame kvapiuosius pipirus, smulkiai pjaustytus česnakų laiškus, smulkiai supjaustytas burokėlių šakneles ir stiebus (raudonąją dalį). Paverdame 5 minutes, tuomet sukrečiame smulkintus burokėlių lapus. Jei turime, galima įdėti smulkiai supjaustytų rūgštynių lapų, jie čia labai tinka. Verdame dar maždaug 5 minutes.
Sriubą pasūdome, įberiame šviežiai grūstų juodųjų pipirų, pjaustytų šviežių krapų šakelių. Pakaitiname minutę ir nukaičiame puodą. Sriubą pagardiname grietine, patiekiame su juoda duona. Skanaus 🙂