Jutlandiški pietūs su kumpiu


1.2 kg rūkyto kumpio,
400 g smulkiai supjaustytų bulvių,
4 mažos ropės,
nedidelė standi kopūsto gūžė,
4-8 nedidelės morkos,
valgomasis šaukštas supjaustytų petražolių lapų,
arbatinis šaukštelis miltų,
2-3 valgomieji šaukštai grietinės,
svogūnas,
maltų juodųjų pipirų.

Rūkytą kumpį išmirkyti šaltame vandenyje, nuplauti karštu, paskui vėl šaltu vandeniu ir įdėti į puodą.Užpilti vandeniu, kad apsemtų, uždengti ir virti ant silpnos ugnies.Kai sultinys užvirs, įdėti pusiau perpjautą svogūną ir pipirų.Virti ant silpnos ugnies 40 min., paskui sudėti pjaustytas bulves, morkas ir ropes.Virti dar 30 min., tada sudėti pjaustytus kopūstus ir toliau virti ant silpnos ugnies apie 20 min. Galutinai paruošti kopūstai turi būti standūs.
Baigti virti, išimti iš sultinio kiaulieną, bulves, ropes ir morkas.Nupjauti kumpio odą, mėsą supjaustyti 0.7 cm storio griežinėliais ir suguldyti juos į eilę pašildytame pailgame inde drauge su išimtomis iš sriubos daržovėmis.Papuošti petražolių lapeliais.Padažą patiekti atskirai.
Nupilti 3-4 stiklines sultinio, nugraibstyti iškilusius riebalus.Išmaišyti miltus 1 valgomajame šaukšte vandens ir supilti į paruoštą sultinį.Virti ant silpnos ugnies 5 min., paskui pridėti grietinės ir pjaustytų petražolės lapų.
Sriubai ruošti naudojamas sultinys, kuriame virė kumpis ir kopūstai.Sudėti į jį dalį pjaustytų bulvių ir morkų, išimtų drauge su mėsa.prieš tiekiant į stalą, užbalinti grietine.
Apskaičiuota 6 porcijoms.