Kepta įdaryta višta
1 višta,
2 riekelės pyrago,
1 šaukštas sviesto,
vištos skilvis, širdis, kepenys,
1 kiaušinis,
pipirų, druskos.
Vištą paruošti.
Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti.Apvirtą mėsą, spirgintas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti.Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai išsukti.Pridėti pagal skonį pipirų, druskos ir, po truputį pilant sultinio, atskiesti, kad masė būtų tarkuotų bulvių tirštumo.
Taip paruoštą įdarą nespaudžiant sukrėsti į vištos odą, užsiūti, subadyti, kad oras galėtų išeiti, ir kepti orkaitėje 1.5 – 2 val.Kai paviršius gražiai apkeps, įpilti 1 stiklinę sultinio ir kas 10 – 15 min palaistyti kepimo metu susidariusiomis sultimis.Iškeptą vištą paslėgti.Nuo likusio sultinio nugraibyti riebalus, galima truputį atskiesti vandeniu, pavirti ir atšaldyti, kad virstų drebučiais.
Prieš duodant į stalą, kepsnį supjaustyti 2 cm storio griežinėliais ir sudėti į pusdubenį, kad atrodytų taip, kaip buvo nepjaustyta.Viršų papuošti drebučiais.Aplinkui apdėti pasaldytame ir parūgštintame vandenyje virtomis slyvomis ir petražolių lapeliais.