Virtas sūris
10 l rūgštaus pieno,
2 l saldaus pieno,
2 kiaušiniai,
2/3 stiklinės grietinės,
1 šaukštas sviesto,
druskos.
Iš rūgštaus pieno pagaminti varškę.
Saldų pieną užvirinti, į jį sudėti sutrupintą varškę ir truputį pakaitinti, kol išsiskirs išrūgos.Tada supilti į sūrmaišį ir gerai nusunkti.
Puode ištirpyti sviestą, sudėti varškę, grietinę, kiaušinius, druską ir kaitinant maišyti, kol masė suskystės, susijungs į vieną gabalą ir pasidarys tąsi.Po to ją sudėti į sudrėkintą maršką, suspausti, kad neliktų tarpų, užrišti drobiniu siūlu ir, įmerkus į šaltą vandenį, laikyti keliolika minučių.Kad gražiai atrodytų sūrį, išėmus iš vandens, galima truputį paslėgti.
Taip pagamintas sūris yra saldus, trapus ir laikosi apie 2 savaites.Tinka pusryčiams kaip užkandis.