Kitokie karšti sumuštiniai – orkaitėje keptas batonas, įdarytas vištiena ir sūriu
Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Kitokie karšti sumuštiniai: super traški, apskrudus plutelė, viduj – sultinga vištiena, gardus sūris – realybėj atrodė skaniau nei nuotraukose. Ir valgytojai sakė: “per skanu, kad galėčiau suvalgyti tik vieną”.
Priklausomai nuo to, į kiek dalių supjaustysite batoną, tiek reikės ir ingredientų. Aš batoną padalinau į 6 dalis, tad viso gavosi 6 vidutiniai sumuštinukai, kuriems sunaudojau:]
- maždaug pusę nedidelės vištienos krūtinėlės
- pagal skonį vištienos prieskonių (naudojau tokius)
- vieną ilgą batoną
- keletą šaukštų pomidoro padažo
- 6 sūrio riekeles (idealiai tinka Jarlsberg sūris, supjaustytas šiems sumuštiniams ypač tinkančio dydžio ir storio riekelėm)
Taip pat reikės:
- 2-3 v.š. aliejaus
- 2 v.š. tarkuoto “Džiugo” sūrio
- pagal skonį mėgiamų prieskonių (naudojau Provanso žoleles)
Kaip gaminti:
Batoną supjaustyti norimo ilgio gabaliukais. Išskaptuoti minkštimą. Vidų ištepti pomidorų padažu.
Vištieną supjaustyti nedidelio kepsnio dydžio gabaliukais, apibarstyti prieskoniais. Iškepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
Atvėsusius kepsnelius įsukti į supjaustyto sūrio riekeles ir įkišti į pomidoru padažu išteptą batono gabalėlį.
Paruoštus batono gabalėlius sudėti į folija išklotą skardą vieną paskui kitą. Sumaišyti aliejų, prieskonius, “Džiugo” sūrį. Šiuo mišiniu aptepti batono viršų.
Kepti orkaitėje, kol apskrus (naudojau grilio režimą, tad tai įvyko labai greit).
Skanaus!